Saturday, 30 May 2009

Makan Satey Nenek


Lama dah tak makan satey nenek. Nak dua bulan dah tak balik. Cuti sekolah ni saja peluang nak balik kampung. Huh.

30 minit lagi


Bukit Mas dah kelihatan dari laut. Kejap lagi akan masuk ke muara sungai Limbang. Wah! Atas laut pun masih dapat liputan tiga G.

Alahai.


Balik Kampung


Atas bot express balik ke Limbang dari Labuan.

Friday, 29 May 2009

Workstation WIDE


Akhirnya aku Punya display 32' tanpa ada astro. Takpe. Astro tak penting. Internet dan paparan luas lagi penting.

Haha.


Kek hari guru


Pergh...

Guru pembina negara bangsa


Aturcara program.

Hari Jumaat yang permai. Alahai.


Sambutan Hari Guru Peringkat SMSL


Guru Pembina Negara Bangsa

Bowling Kelapa Atas Tar


Alahai.

Pelajar-pelajar


Penyokong berbaju batik.

Sambutan Hari Guru 2009


Sambutan peringkat sekolah.

Alahai.


Thursday, 28 May 2009

Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak


Menanti bas di Jalan Raja Musa Mahadi bersiap untuk bertolak ke KLIA.

Wednesday, 27 May 2009

Restauran Nasi Lemak Ayam Kampung, Ipoh Perak


Sup belut, ketam masak serbuk kari, ikan stim limau pun ada.

Muzium Diraja Perak


Istana Kenangan is also known as Istana Lembah and Istana Tepas. This building was built in 1926.

Ubudiah Mosque Bukit Chandan,Kuala Kangsar


Ubudiah means 'to surrender oneself to Allah Almighty.

Pembuat dan Pembekal Pasu / Labu Sayong


Singgah membeli belah sepasu dua.

Labu Sayong


Yosh.

Bercerita Kisah dari Al-Quran (SR)


Pertandingan di Sekolah Menengah Agama Izzuddin Shah, Ipoh, Perak.

Habis pertandingan nak pergi cari durian.


Sekolah Menengah Agama Izzuddin Syah, Ipoh


Berada di lokasi pertandingan peserta sekokah rendah.

Syarahan Agama Spontan SM P




Hari ke-2 MTAQSS


Taklimat pertandingan syarahan agama spontan.

Tuesday, 26 May 2009

Syarahan Agama SM (L)


Peserta kontijen Labuan yang terakhir.

Institut Tadbiran Islam Perak




Monday, 25 May 2009

Greentown Mall


Bawa kontijen meronggeng. Alahai.

Jalan-jalan Makan di Ipoh


Restauran Sabar Menanti, Ipoh.

Seri Malaysia Ipoh


Berkampung di sini untuk 5 hari.

Tag majlis


Pening kepala urus peserta majlis. Alahai.

Sunday, 24 May 2009

Kontijen MTAQ W.P. Labuan 2009


Lawatan sambil belajar ke sekitar Putrajaya.

Masjid Putra


Aku tertinggal DSLR di Labuan. Alahai.. Sempat kene sergah oleh pak guard masjid sebab buat group photo dalam masjid. Kamera phone je pun.

Lunch


Sate boleh?

Sate Kajang Hj Samuri


Makan sate di R n R Dengkil.

KLIA


Baru sampai.

Check in


Today flight from Labuan to KLIA.

Saturday, 23 May 2009

Bowling Nite


Main bowling bersama kelab guru dan staf.

Senator Sharizat bertemu dengan mangsa kebakaran Kampung Muslim


Penempatan sementara mangsa kebakaran kampung muslim di stadium negeri.

Sambutan Hari Guru ke-8 Peringkat Wilayah Persekutuan Labuan 2009


23 Mei 2009
Dewan Konvemsyen Kompleks Ujana Kewangan W.P.Labuan


Wednesday, 20 May 2009

Ujana Kewangan Labuan




Tuesday, 19 May 2009

CentrePoint KK


Habis setiap tingkat aku tawaf mencari BlackBerry. Penat lutut. Huh.

Monday, 18 May 2009

Kamdar at 1Borneo


Aku dah tak larat nak jalan. Duduk depan Kamdar tengok kawan-kawan shopping.

Di Kompleks Karamunsing



Alahai.


Pagi-pagi Dah di Dapur


Potong sayur dah pagi subuh ni. Layan.

Sunday, 17 May 2009

Latihan Bercerita, Syarahan, Hafazan & Tilawah



Sejak semalam dah berkampung di PKG Labuan di Bukit Kalam. Latihan berkelompok ini untuk persediaan MTQ di Perak pada 24-28 May ini.

Jumpa di sana.


Saturday, 16 May 2009




Wednesday, 13 May 2009

Panas Terik Berkawad



Alahai.


Latihan Kawad Asas



Pegawai TLDM PSS sedang memberi tunjuk ajar kepada pelajar PKBM Laut.


Tuesday, 12 May 2009

Pertandingan Kain Rentang

video


Kesibukan Hari ini




Pertandingan Kain Rentang Karnival Kerjaya peringkat Labuan 2009




Monday, 11 May 2009

Hockey friendship match



SMS Labuan vs Petronas Labuan.


Calar

Aku masih tiada mood untuk baiki blog wordpress aku tu. Mood aku tidak stabil kebelakangan ini angkara kereta sukan kene calar budak-budak yang tidak kenang budi.

Sekarang ini pun darah aku rasa panas saja. Esok nampak gayanya aku kene joinlah Kelab Tekwando sekolah ini. Ada juga budak-budak yang boleh aku sepak terajang secara halal.

Saturday, 9 May 2009

Munajat Cinta di Malam Pengakap

video

Alahai.


Malam Pengakap

video

Malam minggu aku di Sekolah Menengah Teknik Labuan melihat pesembahan ahli pengakap.


Thursday, 7 May 2009

X-Ray



Kene x-ray lah plak.


Hospital lagi


Anak murid kena bawa ke hospital lagi. Tangan terseliuh main ragbi petang tadi.

Afternoon Talk